Skip to content

Vull que la nostra professió tingui el reconeixement que li pertoca dins la societat

09/03/2010

Formo part de la candidatura “Per un col·legi útil per a tothom” per a les eleccions del pròxim 12 de març. Mai he estat a la Junta del Col·legi de Periodistes malgrat he participat en comissions de treball. No sé per tant quin és el motiu pel qual la nostra llista, la del Josep Maria Martí, ha de dur l’etiqueta de continuista si sols quatre persones repeteixen de l’anterior Junta.

Els periodistes hem de solucionar molts problemes que afecten la professió. Necessitem abordar-los ja. No pot ser que la política i el periodisme tinguin els índexs més baixos de credibilitat. Pot ser ens ho hem guanyat a pols? No n’hi ha prou amb les dificultats de trobar feina, especialment els joves? No n’hi ha prou que les empreses periodístiques es treguin de damunt als redactors més grans amb l’argument que sigui, però que la raó és que el sou que cobren és bastant més alt que els mil euros aproximadament que ara costa a una empresa tenir un periodista assalariat?  Doncs sembla que encara no en tenim prou i malgrat la unitat fa la força nosaltres no ens ho apliquem.

Aquesta és una de les moltes raons perquè hem presento a la candidatura del Josep Maria Martí: per l’honestedat de tota la gent que hi formen part; perquè ens dediquem a treballar, a explicar el nostra projecte i no a criticar als altres i perquè tenim ganes, d’una vegada per totes de que el Col·legi serveixi per alguna cosa més que per tenir una mútua sanitària. Volem que sigui el Col·legi de tots els i les periodistes. Per aquesta raó proposarem que el Col·legi de Periodistes de Catalunya s’obri a la professió i no sols als llicenciats. Aquesta professió la desenvolupen periodistes sense llicenciatura des de fa molts anys i ells també tenen dret a ser-hi, a col·legiar-se. Volem un Col·legi participatiu i jo sempre he treballat i treballaré en aquesta direcció.

Prou atacs i jocs bruts. Participem a les eleccions amb honradesa, netedat. És el que hem de fer si volem que aquesta, la nostra professió, tingui el reconeixement que li pertoca dins la societat.

Marga Solé

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: