Skip to content

Els posts

Anuncis
2 comentaris leave one →
 1. Josep Barreiro permalink
  09/03/2010 19:57

  Pel bé de TOTS: endavant!!!

 2. Abel Gallardo Soto permalink
  12/03/2010 16:43

  No sé si els dos candidats rebran això que escric, però va dedicat a ells. Avui no estava a Barcelona i no he pogut anar a votar. De totes maneres hagués votat en blanc. Felicitats pel qui hagi guanyat i ànims pel qui no ha aconseguit tants vots com el seu contrincant. Però la veritat és que no percebo que el Col•legi de Periodistes sigui una institució propera a la professió que presumeix de representar. Potser ho intenta, i en aquest sentit suposo que va muntar, per exemple, els cursos per a periodistes que en aquests moments no tenen feina. Les propostes d’aquells tallers eren interessants i valia la pena anar-hi perquè sempre s’ha d’aprofitar l’oportunitat d’aprendre, sobretot en l’ofici de periodista. A part, des del Col•legi de Periodistes s’organitzen altres esdeveniments que no estan gens malament per reflexionar sobre la professió.
  Però la veritat, no veig que aquesta institució faci cap pas per solucionar el gran problema del col•lectiu: la situació laboral en tots els sentits. A vegades el col•legi penja a la seva pàgina web el seu posicionament sobre noticies del sector, però no veig que s’involucri a defensar els periodistes que s’han vist afectats per acomiadaments o jubilacions anticipades. On és la institució que ens hauria de defensar i representar en aquests moments? Doncs pel que veig només escrivint a la web que troba malament la situació. Doncs mirin, els meus amics que no són periodistes ja veuen que el panorama és delicat.
  A part de no sentir-me representat per aquesta institució, tot i estar col•legiat, tampoc veig que les empreses confiïn amb vostès. La borsa de feina és molt pobra. A part de la crisi econòmica, val a dir que les corporacions de comunicació tampoc s’adrecen al Col•legi de Periodistes per buscar professionals del sector. En aquest sentit confio més amb els amics que estan treballant en els mitjans que no pas em el col•legi.
  En aquests moments fins i tot m’atreveixo a dir que la institució no té sentit, observant les actuacions que porta a terme. Espero que la nova directiva faci quelcom en aquest sentit. També cal tenir en compte que el col•legi ha de defensar els interessos dels periodistes en els nous camins que s’estan obrint en el sector i que no es presenten gens fàcils. Em refereixo a les transformacions que estan patint els mitjans. I és que en aquest altre camp em dóna la sensació que els periodistes estem perdent la batalla.
  En aquest campanya electoral, que m’ha interessat més aviat poc, el que més s’ha destacat són els comptes del col•legi i el possible frau. En les diferents propostes de programa que he rebut de les dues candidatures ja denuncien alguna de les coses que he apuntat, però no he percebut que es plantegi seriosament i amb ganes. Què faran exactament? Es pensen reunir amb les empreses del sector i associacions de periodistes per començar a treballar en alguna direcció? La directiva sortirà del número 10 de Rambla de Catalunya? Crec que el col•legi ha de guanyar-se el paper d’interlocutor en molts temes que afecten als periodistes i en aquest sentit abans s’han de guanyar el més preuat per un periodista, la credibilitat.
  Esperant que el col•legi afronti nous horitzons i s’obri una nova etapa més prospera, salutacions de l’Abel Gallardo.
  12 de març de 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: